Karriär 

Mästaren och underbarnet

Jan-Ove Waldner står för en av de största bragderna i svensk idrottshistoria. OS-triumfen i Barcelona 1992. Med sin guldmedalj befäste J-O Sveriges position som ledande pingisnation. Storhetstiden inleddes med VM Dortmund 1989 då Sverige lyckades med det som hela världen försökt i många år – att besegra Kina! Världens största bordtennisnation.

Kina hade också utövat en hägrande, lockande och utmanade dragkraft på den unge J-O. En oerhörd, drivande kraft. Det var också först i Kina som J-O insåg vad som verkligen krävdes för att bli världsmästare. Detta eldade på honom ytterligare.

J-O var ett naturbarn eller underbarn rent av. En liten Mozart. Med vidunderlig bollkänsla, finurlighet, uppfinningsrikedom och styrka. Redan som liten kunde han skruva, studsa och lobba bollar efter fritt behag. Med tiden skapade han en egen ekonomisk spelstil som gjorde att han behöll sin ork på ett magiskt vis. Han hade också en fenomenal blick för hela spelplanen.

Som alla framgångsrika idrottsmän är J-O också en utpräglad vinnarskalle. Förstås.

Vad krävs det mer för att bli en superstjärna? J-O framhäver gärna sina föräldrar och familjen som såg glädjen i spelet och inte bara vinsterna. Som lade grunden till tryggheten som är förutsättningen för att en människa ska våga – våga vinna och våga misslyckas. 

Ingen mästare gör sina underverk helt på egen hand.

Läs mer i artikeln "Bordtennisens störste herrspelare genom tiderna" 

Kyäni - Med ingredienser från 100 % naturliga källor
我的五个首要决胜点